A kedvenc dolog az életben

– Mi volt a kedvenc dolgod a betegséged előtti életedben? – kérdeztem tőle egy este, az ágya szélén ülve, amikor egy nagyon kellemetlen beavatkozás után ott maradtam beszélgetni mellette.

– A hajam… olyan szép, aranybarna színe volt, tudod? Nagyon szerettem fésülni. A kórházba kerülésem előtt épp be akartam festetni. Azt hiszem, ha kinő újra, sosem festetném be…

Tűnődve néztem. Egy sovány, törékeny, sápadt, kopasz kamaszlány nézett vissza rám félmosolyával, a múltra emlékezve, ami akkor és ott, az intenzív osztályon, az ágyában szinte elérhetetlennek tűnt. És mégis, ahogy mondta, melegebb lett a szobában és melegebb lett a szívünkben, és egy kicsit olyan volt, mintha a hideg novemberi szürkeségen, a gépek csipogásán, az oxigénszondán áramló oxigén sistergésén átderengne egy fiatal lány kacagása, amint hosszú, aranybarna haját dobálja játékosan egy késő délutáni napsütésben.

Öt évvel később, ma eszembe jutott a neve. Kíváncsi voltam, mi lehet vele… és bár féltem, hogy csak egy üres oldal fogad, megkerestem a közösségi arckönyvben.

Megtaláltam. Sokáig néztem a fényképeit.

Tényleg nagyon szép haja van!

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategória

if_resolutions-05_897243

Olvass Morzsákat

A Morzsák alatt általam írt történeteket, novellákat és apróságokat találsz, olvass tovább!

Olvasd a többi írásom!
if_lightbulb_62310

Olvass a coachingról

A coaching egyre inkább felkerül a mentális segítő szakmák térképére.

Ha úgy érzed, Neked szól, jelentkezz hozzám bátran coachingra!

Többet a coachingról!
profil1.3

Olvass rólam

Amennyire az interneten lehet, oldalamon bemutatkozom leendő ügyfeleimnek és olvasóimnak szakmám, életutam és motivációm ismertetésén keresztül.

Olvasd el, ki vagyok!

© 2017-2018 Ragyogdtul.hu 

Készítették: Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, felhasználásuk csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató