A kedvenc dolog az életben

(1 perces olvasási idő)

- Mi volt a kedvenc dolgod a betegséged előtti életedben? - kérdeztem tőle egy este, az ágya szélén ülve, amikor egy nagyon kellemetlen beavatkozás után ott maradtam beszélgetni mellette.

- A hajam… olyan szép, aranybarna színe volt, tudod? Nagyon szerettem fésülni. A kórházba kerülésem előtt épp be akartam festetni. Azt hiszem, ha kinőne újra, sosem festetném be…

Tűnődve néztem. Egy sovány, törékeny, sápadt, kopasz kamaszlány nézett vissza rám félmosolyával, a múltra emlékezve, ami akkor és ott, az intenzív osztályon, az ágyában szinte elérhetetlennek és távolinak tűnt. És mégis, ahogy mondta, melegebb lett a szobában és melegebb lett a szívünkben, és egy kicsit olyan volt, mintha a kinti hideg novemberi szürkeségen, a kórházi neonfényen, a gépek zaján és az oxigénszondán süvöltve áramló gáz sistergésén átderengne egy fiatal kislány kacagása, amint hosszú, aranybarna haját dobálja játékosan a késő délutáni napsütésben.

Ma, öt évvel később, eszembe jutott a neve. Csak úgy bevillant, abból az elérhetetlen távolból, ahova emlékeink kerülnek. Kíváncsi voltam, mi lehet vele… és bár féltem, hogy csak egy üres oldal fogad, hogy valamikor mégis elvesztette a küzdelmet, rákerestem modern világunk közösségi arckönyvében.

Megtaláltam. Megkönnyebbülve néztem a fényképeit.

Tényleg nagyon szép haja van!

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

78725814_471988990189396_2659472294035849216_o
kagyló

Könyvajánló

2019 decemberében megjelent A Camino maga az Élet című regényem, melyről az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

A könyvről

Dr. Máté-Horváth Nóra

orvos és pszichoterapeuta-jelölt

© 2017-2024 Ragyogdtul.hu 

Készítették Dr. Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, ezek bármilyen formában történő felhasználása, másolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak megfelelően szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk  csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató