Doki

(2 perces olvasási idő)

- Hogy van-e ismert belgyógyászati betegségem? Á, ne is kérdezzen ilyet, doki! - felelte félig nevetve, miközben óriási lapát kezével hanyagul legyintett - Azt se tudom, mi az!

A férfi széles vigyora egy óvatlan pillanatban a bal szájzugában egy aranyfogat engedett láttatni, mely az ablakon betűző napfényben épp úgy csillogott, mint a rózsaszín ingének felállított gallérja takarásából kibukkanó vastag, sodort aranylánc, amit a nyakában hordott. Valószínűtlenül kajlán mosolygott.

- Komolyan, doki, nincs nekem semmi olyan betegségem, amivel törődni kell. Van egy vállalkozásom, van az asszony, van két gyerek… én meg egészséges vagyok, mint a makk! - mondta, és az utolsó szót nyomatékosítandó hatalmasat csapott lapát kezével a keresztbe vetett térdére.

- Hogy dohányzom-e? - játékosan vállat vont a következő kérdésre - Tudja azt maga, doki...

Kacsintott, majd egy logikus és nem egészen váratlan kérdéssel később színpadiasan a szívéhez kapott.

- Jajj már, doki! A feleségem nincs itt, ugye…? - Sóhajtott, majd ingzsebéből egy behajtogatott textil zsebkendőt vett elő, amivel letörölte a tar halántékán gyöngyöző izzadtságcseppeket.

- Na jó, ha már kérdi, az asszonynak napi egy dobozt mondok. De magát, látom, nem verem át: az kettő. Kettő doboz. De el ne mondja az asszonynak! Egyébként is, doki, köti a titoktartás! - vaskos, bütykös mutatóujját fenyegetően emelte fel, de mosolya mutatta, valójában félig tréfál.

- Helyes kis doki maga, tudom, hogy nem tudom átverni… én bírom az okos nőket - ismét kacsintott.

- Az asszony egyébként egy nagy fazék székelykáposztát csinált ma estére, csülökkel, tudja, mivel most az altatás miatt itt éhezem, valamivel vigasztalni akart. Na, ha maga most elmondaná neki a két doboz cigit, azt a káposztát a nyakamba öntené az asszony. Ilyet ne akarjon se nekem, se a káposztának! Már az egy dobozért is folyton korhol!

- Egyébként, visszatérve az altatásra, doki… - kérdezte, és arca megváltozott kissé: aggódóvá vált - mi ez a szer, amivel altat majd? Úgy értem… ettől lehet, hogy hülyeségeket fogok beszélni? Mert akkor be ne engedjék az asszonyt, amíg fel nem ébredtem! Mármint… persze nincs semmi vaj a fülem mögött, de… de tudja, hogy van ez, na…

Mosolyogtam. Azt hiszem tudtam, hogy van ez. 

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

78725814_471988990189396_2659472294035849216_o
kagyló

Könyvajánló

2019 decemberében megjelent A Camino maga az Élet című regényem, melyről az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

A könyvről

Dr. Máté-Horváth Nóra

orvos és pszichoterapeuta-jelölt

© 2017-2024 Ragyogdtul.hu 

Készítették Dr. Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, ezek bármilyen formában történő felhasználása, másolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak megfelelően szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk  csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató