A másik oldalon

(1 perces olvasási idő)

A rendhagyó Morzsám, amiben elmesélem az elmúlt másfél hónapom egyik fontos vonulatát, ez alkalommal a wmn.hu oldalon jelent meg.

 

Talán ott kezdődött, hogy váratlanul, értelmetlenül meghalt egy fiatal betegem Nagypénteken. A halálhíre valóságos sokként ért, így ez a húsvét így sokkal inkább szólt nekem a halálról, mint a feltámadásról. Ennek jegyében, a betegem halálával a fejemben harmadnap leestem egy vágtázó lóról.

A baleset okozta sérülés akkor és ott még elviselhetőnek tűnt, de az elkövetkezendő napok és hetek visszaigazolták, hogy kellett volna orvosi segítség. Mégis el kellett telnie másfél hétnek, amíg eljutottam odáig, hogy segítséget kérjek. Ebben benne volt a a tagadás és bagatellizálás, a saját büszkeségem, de leginkább a félelmem a kiszolgáltatottságtól, hogy milyen lehet a másik oldalon, amikor úgy lépsz be a kórházba, hogy beteg vagy, és nem orvos.  Nem azért félnék, mert nincs az ellátásban bizalmam: tudom, hogy el lennék látva. Tudom, hogy óriási emberi küzdés, rengeteg pozitív gesztus van az egészségügyben. De a másik oldalon lenni pedig sokkal nehezebb.

 

Olvassátok hát a teljes írást a wmn.hu-n!

 

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

78725814_471988990189396_2659472294035849216_o
kagyló

Könyvajánló

2019 decemberében megjelent A Camino maga az Élet című regényem, melyről az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

A könyvről

Dr. Máté-Horváth Nóra

orvos és pszichoterapeuta-jelölt

© 2017-2024 Ragyogdtul.hu 

Készítették Dr. Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, ezek bármilyen formában történő felhasználása, másolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak megfelelően szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk  csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató