Bájos melankólia

(1 perces olvasási idő)

Már bizonytalan bárányfelhők úsznak át a halványkék égen, olykor kitakarva a még meleg, de már nem tüzes napot. 

Már fel-feltámad a szél, beletúr a hajakba, fellibbenti a nyári ruhákat, libabőrösre csiklandozza az idő óvatos, de határozott fordulásával dacoló strandolókat.

Már naptej helyett kardigán védi aggódó anyák örökmozgó csemetéinek a hátát.

Már eresztik le a sziszegve alaktalanná váló gumimatracokat, és emelik ki a háborgó vízen hánykolódó, utas nélküli vízibicikliket a partra.

Már csomagolnak az utolsó nyaralók, csomagolnak a vevő nélkül maradt árusok, és csomagolnak a fecskék is, rendezett sorokban felülve a villanydrótra, farkukkal egyensúlyozva a feltámadt szélben.

Már üresednek az utcák, koppannak a becsukódó zsalugáterek a tóparti nyaralókon.

Már hullámzik a nagy tó, és a tarajok közül kacsák röppennek fel méltatlankodva: köztük az ideiek is, immáron felnőtt tollakkal, de még mit sem sejtve a lassan közelgő változásról.

Már talán egy árnyalattal sárgábbak a platánsor levelei: száradnak, és a száradásukban már egy kicsit másképp is susognak az őket borzoló szélben.  

Már egy-egy neki is indul az eddig még sosem érintett talajnak, elengedve tavasz óta szorosan ölelt ágát… de hopp, felkapja a szél, és röpíti, röpíti egy kicsit még az elfáradt levelet az aranyló napfényben. 

Már bájos melankóliával közeleg az ősz.

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

78725814_471988990189396_2659472294035849216_o
kagyló

Könyvajánló

2019 decemberében megjelent A Camino maga az Élet című regényem, melyről az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

A könyvről

Dr. Máté-Horváth Nóra

orvos és pszichoterapeuta-jelölt

© 2017-2024 Ragyogdtul.hu 

Készítették Dr. Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, ezek bármilyen formában történő felhasználása, másolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak megfelelően szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk  csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató