Össze fog dőlni az egészségügyi rendszer?

(1 perces olvasási idő)

Friss cikkem a WMN-en, melyben leírom véleményemet arról, hogy a szó klasszikus értelmében miért nem fog összedőlni az egészségügyi rendszerről. A cikk nem cáfolata annak, hogy korunk magyar egészségügye rossz állapotban van, inkább azt hivatott erősíteni, hogy szükség van egyéni felelősségvállalásra is.

 

"Ezt a rendszert, akárcsak a társadalmunkat, apró lépésekkel kell gyógyítani, a saját felelősségünk felismerésével: nemet mondva a korrupcióra, a feudalizmusra, a szokásjogokra és az átláthatatlanságra, nemet mondva a játszmákra, a „ki-ha-én-nemekre”, az örökös szembenállásra.

Csak apránként, összefogással, közösen tudunk tenni a jövőnkért. Gandhi után szabadon: nekünk kell lennünk a változásnak, amit látni szeretnénk a rendszerben. Mert mi alkotjuk a rendszert."

 

A teljes cikk tehát itt.

 

Az írás kapcsán kérdezett az egészségügy helyzetéről az ATV Start című műsorban Vujity Trvtko is.

 

 

Dr. Máté-Horváth Nóra

Kövess Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

78725814_471988990189396_2659472294035849216_o
kagyló

Könyvajánló

2019 decemberében megjelent A Camino maga az Élet című regényem, melyről az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

A könyvről

Dr. Máté-Horváth Nóra

orvos és pszichoterapeuta-jelölt

© 2017-2024 Ragyogdtul.hu 

Készítették Dr. Máté-Horváth Nóra és örök barátja, Firsh. Minden jog fenntartva. Az oldal és annak teljes tartalma, beleértve az írásos és képi elemeket, Dr. Máté-Horváth Nóra tulajdonát és szellemi termékét képezik, ezek bármilyen formában történő felhasználása, másolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltaknak megfelelően szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk  csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.

*

Adatkezelési tájékoztató