if_InterfaceExpendet-14_592602
Mottó

Szeretném, ha meghallgatnál, de nem bírálnál meg,

Szeretném, ha véleményt mondanál, de nem adnál tanácsot,

Szeretném, ha bíznál bennem, de nem követelnél,

Szeretném, ha segítenél, de nem akarnál dönteni helyettem.

Jorge Bucay argentín pszichoterapeuta szavainak ereje és zsenialitása abban rejlik, hogy bármely bensőséges emberi kapcsolat mottójává válhatnának.

Számomra erről szól a coaching is. 

Segítő szakmából érkezve

Orvos és coach vagyok, és mindkét mivoltom a hivatásom része.  Az orvoslás érzékenyített az emberi méltóságra és az empátia fontosságára, a coaching pedig megtanított jól használni a kommunikációs képességeim.

Hiszem, hogy hibás napjaink orvostudományának azon gyakorlata, ami csak a betegségek gyógyítására koncentrál, de az embert egészben, lélekkel, problémákkal és érzésekkel nem látja.

Hiszek abban, hogy test és lélek nem szétválasztható.

if_.svg_1730974
if_advantage_eco_friendly_1034358
Miben tudok segíteni?
 • Önismeret mélyítése, önreflexió, erőforrások felszabadítása

 • Útkeresés, pályaválasztás, pályamódosítás.

 • Változások meglépése

 • Életmódváltás, rossz szokások leküzdése

 • Komolyabb dilemmák körbejárása és megoldása

 • Időbeosztási gondok

 • Stresszkezelés

 • Emberi kapcsolatok minőségének javítása, visszatérő konfliktusok kezelése: 

  • családi

  • párkapcsolati

  • baráti

  • munkahelyi és szervezeti

 • Pszichoszomatika befolyásolása:

  • felismerni, hogy a lelkünk mennyire beleszól a testünk működésébe

  • alvászavarok feltérképezése
Life coaching - magánembereknek

Bár orvosi munkám során is használom a coaching adta eszköztárat a Pácienseimmel való kommunikációban, ugyanennyire hivatásom része a coaching ügyfelek fogadása, elakadásaikon való átsegítése, önismereti útjuknak kísérése.

Coach-ként készséggel fogadom Ügyfeleimet bármilyen problémájukkal, ami életükben aktuálisan akadályt jelent, legyen az családi, párkapcsolati, életviteli, iskolai, munkahelyi vagy éppen egy belső vívódás.

Hiszek a közös munka erejében, az önismereti fejlődés teremtő és problémamegoldó varázsában. Klienseim sikerét közös sikernek érzem, és engem is motivál nap mint nap.

 

if_resolutions-14_897237
Business coaching - üzletembereknek

Közgazdasági tanulmányaim során rálátást nyertem az üzleti élet mindennapjaira. Arra a különleges világra, ahol a siker és az eredményesség kulcsszavakként mindent meghatároznak.

Láttam, hogyan épül fel egy szervezeti struktúra, és hogy mennyire fontos egy vállalat eredménye szempontjából tagjainak jólléte.

Hiszem, hogy csak akkor működik egy csoport csoportként, egy vállalat vállalatként, csak akkor válik hatékonnyá a közös munka, ha a szervezet tagjai, legyenek a vállalati struktúra bármely szintjén is, kellően kiegyensúlyozottak. Társas interakciókra, csoportkohézióra csak akkor lehet számítani, ha a saját belső problémáink nem homályosítják el a mindennapjainkat.

Coach-ként készséggel vállalok vállalati megbízásokat is.

if_group_318580
if_branch-leaf-spring-easter-nature-ecology-green_2189595
Szakmai eszköztár

Az emberközpontúság és a tranzakcióanalízis meghatározó elméleti hátteret adnak coaching folyamataimnak, azonban ezeken túl nagy hasznát veszem az emberismeretemnek, intuíciómnak és empátiámnak.

Ismerem és betartom azonban a szakterületem határvonalait. A coaching nem alkalmas mentális betegségek, és a személyiség mélyebb rétegeiben gyökerező problémák gyógyítására, és ezt tiszteletben tartom.

 

Szakmai tervek

Klienseimmel való kapcsolataimból én is tanulok, én is fejlődöm. Fontos célkitűzésem tudásomat állandóan bővíteni, új módszertani ismereteket elsajátítani. Mivel számomra a hitelesség egyik objektivizálható része az ICF (International Coach Federation, nemzetközi coach-szövetség) által képviselt kompetenciák és etikai elvek szerinti működés, folyamatban van az ICF akkreditációm megszerzése.

Ezen kívül szeretnék nyitni a terápia, mint társtudomány irányába is.

if_1_2136425
if_leaf_2608313
Etikai elveim

Coaching munkám fő iránytűje ICF Etikai Kódexe, melynek iránymutatásai segítenek abban, hogy coaching folyamataim során a kellően bizalmi, de mégis légkör kialakulhasson.

Az Etikai Kódex kiterjed a professzionális coach magatartás kereteire, a folyamatos szakmai fejlődés fontosságára, a titoktartásra és a személyes adatok védelmére egyaránt.

Idegen nyelven

Jelentős oktatási tapasztalattal rendelkezem angol és német nyelven, illetve magam is éltem kint külföldön, így van rálátásom arra, milyen egy idegen ország társadalmában a helyünket keresni.

Kérés esetén, hazánkban élő külföldi ügyfelek részére angol és német nyelven is vállalok coaching folyamatot.

if_advantage_teamwork_1034367
if_lightbulb_62310

A coachingról általánosságban

Érdekel a coaching, de nem igazán tudod, mi az?

Olvasd el az általános ismertetőm!

Olvass a coachingról!

if_ying_yang_289349

Közös munkánk keretei

Olvasd el, milyen keretek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen tudjunk együtt dolgozni.

Olvass a kereteinkről!
if_envelope_62307

Jelentkezz coachingra

Ha szívesen jönnél hozzám coachingra, lépj kapcsolatba velem, és megbeszéljük a részleteket!

Írj nekem!