A pszichés segítségnyújtásról és a pszichoszomatikus gondolkozásról

if_5360_-_Dzone_1314304
Mi a pszichoterápia?

A pszichoterápia egy olyan gyógyító eljárás, mely pszichés zavarokban, pszichés kommunikáció eszközeivel segít jól körülhatárolt, biztonságos szakmai keretek között, speciálisan képzett szakember (pszichoterapeuta) által. 

Összességében egy, az általános pszichológiai tanácsadásnál mélyebb személyiségi rétegeket érintő, pszichés segítséget nyújtó kapcsolat, mely a terapeuta részéről magasfokú képzettséget kíván, ami által egy olyan biztonságos kapcsolat alakítható ki terapeuta és kliens között, amivel olyan komoly érzelmi megterhelést okozó állapotok válnak elérhetővé és megoldhatóvá, mint a gyász, depresszió, traumák, családi problémák, önképpel kapcsolatos problémák. 

Mi a pszichoszomatikus gondolkodás?

Testi és lelki (pszichés) funkcióink szétválasztása a mai modern orvosi felfogás által inkább önkényes, mint valós. A régi korok emberei ezt jobban elfogadták, de az evidenciákon alapuló orvoslás korában is megállja a helyét az az állítás, hogy ahogyan egy testi betegség is kihat a pszichénkre, úgy a pszichés állapotunk is kihat a testünkre. Kettős szakképzésem abban segít, hogy ezt sose tévesszem szem elől.

if_resolutions-15_897236
if_Citycons_lighthouse_1342950
Kinek segíthet a pszichoterápia?

Bárkinek, akinek az élete bizonyos területein visszatérő problémái, elakadásai vannak.

Segíthet magánéleti, családi, párkapcsolati gondok megoldásában, munkahelyi problémákban, felvett rossz szokások leépítésében, gyászfolyamatban, életmódváltásban, stresszkezelésben, önmagunk megismerésében és megértésében.

Segíthet mélyebb lelki sebek, traumák feldolgozásában, az általuk okozott érzelmi és működésbeli terhek letételében.